سیاستگذاری‌ دستوری در سال ۱۴۰۰ قیمت گوشت را افزایش داد-راهبرد معاصر
مرکز پژوهش های مجلس:

سیاستگذاری‌ دستوری در سال ۱۴۰۰ قیمت گوشت را افزایش داد

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی دلایل نارضایتی تولیدکننده و مصرف‌کننده گوشت قرمز پرداخت و تاکید کرد "«سیاستگذاری دستوری» نتیجه‌ای جز نارضایتی تولیدکننده و مصرف‌کننده به دنبال نداشت.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 09
کد خبر: ۱۲۸۷۲۸

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی دلایل نارضایتی تولیدکننده و مصرف‌کننده گوشت قرمز پرداخت و تاکید کرد که «سیاستگذاری دستوری» نتیجه‌ای جز نارضایتی تولیدکننده و مصرف‌کننده به دنبال نداشته است؛ به‌گونه‌ای‌که از یکسو مصرف‌کننده هیچ‌گاه شاهد کاهش ملموس و پایدار قیمت گوشت قرمز نبوده و از سوی دیگر، تولیدکننده با شکاف هزینه تمام‌شده تولید و قیمت گوشت در بازار به‌دلیل کمبود نهاده دست به گریبان است.

در این گزارش همچنین عنوان شده است کاهش میزان بارندگی در سال زراعی 1400-1399 و بروز خشکسالی فراگیر در کشور، با کاهش میزان تولیدات گیاهی مراتع و مزارع همراه بود.

شدت خشکسالی به حدی بود که میزان بارندگی در سال آبی مذکور 34 درصد نسبت به میانگین بلندمدت و حدود 51 درصد نسبت به سال آبی گذشته کاهش داشت.

کاهش تولیدات گیاهی با افزایش قیمت نهاده‌های دامی و بالطبع افزایش هزینه‌ های تمام شده تولید دام، به ویژه در بخش دام سبک، همراه بود. عدم انجام اقدامات مناسب در حمایت از تولیدکننده داخلی، مدیریت بازار و ایجاد همگرایی بین منافع مصرف‌کننده و تولیدکننده، آثار منفی فراوانی به‌ خصوص بر تولید و معیشت دام داران بر جای گذاشته است.

صنعت دام سبک کشور به دلیل سوء تدبیر، در سال 1400 دچار تکانه‌های اساسی شده است که عدم رفع آنها، آینده نامناسبی را برای این صنعت راهبردی و پرورش‌ دهندگان پرتلاش آن ترسیم خواهد کرد. در این گزارش، سعی بر آن است که چالش‌های اساسی، به اجمال بررسی و درنهایت راهکارهایی پیشنهاد شود.

کلمات کلیدی: قیمت گوشت
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده